Geitenkaas is een ontzettend lekker product en is er in vele soorten te koop. Het product is veel witter dan gewone kaas van de koe, omdat de geit caroteen omzet in vitamine A. Hierdoor krijgt het geen gele kleurstof, maar wordt het wit. Een voordeel hiervan is dat het meer vitamines bevat dan kaas van melkkoeien. Ook bevat kaas van de geit 100% meer mineralen. Het verouderingsproces van geitenkaas gaat sneller dan dat van koeienmelk. Na 28 dagen smaakt het al naar oude kaas. Bij echte grote kazen gaat dit rijpingsproces een stuk langzamer. Er zijn halfharde kazen maar ook vele zachte kaassoorten. Kleine halfharde kaasjes kun je al na twee weken eten. Er is ook geitenkaas waar kruiden aan wordt toegevoegd voor een andere smaak. Denk hierbij aan kruiden als selderij, knoflook, brandnetel of bieslook. Één melkgeit geeft per jaar bijna 1000 liter melk. Toch is dit vele malen minder dan de melkkoe. Daardoor worden er ook vaak meer geiten gehouden. In Nederland worden alle melkgeiten gehouden op een dikke laag stro, waardoor de geiten heerlijk kunnen vertoeven. Geitenkaas kunt u in de supermarkt kopen, maar ook gelijk bij de boer. Prijzen verschillen niet veel. Wel is de geitenkaas van de boer écht ambachtelijk bereidt.