Belgie kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!
Oranje Vermogensmanagement BV is een vermogensbeheer-adviseur en vermogensbeheer-begeleider voor o.a particuliere beleggers, ondernemers, DGA’s en Family Offices. Door gebruik te maken van onze gratis diensten profiteert u direct van ons uitgebreide netwerk en kennis over de markt van vermogensbeheer. Alle medewerkers van Oranje Vermogensmanagement BV zijn ervaren in het adviseren en begeleiden van beleggers in hun zoektocht naar de meest geschikte Vermogensbeheerder. Wij kennen de Vermogensbeheer-markt als geen ander en weten precies wat er speelt!
De olieprijzen bleven ook dalen. Met een dollar die alleen maar sterker wordt, zien we over het algemeen dat grondstofprijzen dalen. Het lijkt erop dat rond de $64 zich een bodem vormt. Maar het is afwachten of deze bodem het gaat houden. Ook de goudprijs daalt vrolijk verder en zakte onder de $1.200. Ook daar zien wij verdere dalingen. Dat de dollar momenteel zo stijgt, komt vooral door vraag vanuit het buitenland. De verwachting is dat zowel Europa als Azië de rentes daar verder gaan verlagen. Of in ieder geval stimuleringsmaatregelen gaan nemen, zoals de FED dat een paar jaar geleden deed. De zogenaamde “Quantative Easing”. Daarmee probeert men de rente naar beneden te duwen, om zo de economie een duw in de rug te geven. In Amerika heeft dat zeer goed gewerkt. Nu zien we andere landen na jaren eindelijk het voorbeeld volgen. Maar daarmee wordt beleggen in obligaties minder aantrekkelijk. In Amerika gaan langzaam maar zeker de rentes stijgen. Dat is aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. Die kopen nu massaal Amerikaanse producten voor hun rendement. Daar hebben ze dollars voor nodig, vandaar dat de dollar aan het stijgen is. Die stijging zal wel eens verder door kunnen zetten. Minder goed voor de grondstoffen en uiteindelijk ook minder positief voor de Amerikaanse export. Als we Amerika vergelijken met bijvoorbeeld Europa, dan zien we dat de Amerikaanse export “maar” 20% uitmaakt van de totale productie. Amerika is dus niet echt een export land. Iets wat Europa en Azië wel zijn. Dus een stijgende dollar, zal zeker positief zijn voor Europa en Azië, terwijl het negatieve effect voor Amerika relatief beperkt zal zijn.