Bloemkool beschermt tegen mondkanker
Door minimaal een keer per week een groente uit de kruisbloemenfamilie te eten, verminder je de kans op mondkanker. De Kruisbloemenfamilie (Cruciferae) verschaft veel van de wintergroenten die we kennen. Voorbeelden zijn bloemkool, boerenkool, broccoli, spruitjes, witte kool, Chinese kool, radijs en koolrabi.
Dat blijkt uit een recente studie aan een tweetal internationale universiteiten.
Eerder onderzoeken lieten al zien dat vrouwen die veel bloemkool, broccoli en boerenkool aten betere overlevingskansen hadden bij borstkanker en dat de groenten ook het risico op blaaskanker verlaagden. Deze nieuwe studie in het tijdschrift Annals of Oncology toont het verband met mondkanker.
De groenten uit de Kruisbloemenfamilie passen perfect in een eetpatroon volgens de Gabriel Methode, afvallen zonder dieet. Dus je vermindert er niet alleen de kans op nare ziektes mee maar je valt er ook nog eens van af. www.degabrielmethode.nl