Veel vrouwen hebben een kinderwens. Om mama te worden, zwanger te zijn, kinderen te krijgen, voeden en opvoeden. Een natuurlijke drang. Maar zwanger worden gaat niet altijd vanzelf. Bij sommige koppels is het bij de eerste keer al raak, bij andere koppels kan medische hulp nodig zijn. Ik ‘neem’ kinderen is vaak niet zo vanzelfsprekend, het is beter te zeggen om kinderen te willen ‘krijgen’.
Een gemiddelde tijd om kinderen te krijgen is niet vast te stellen. Het is een natuurlijk proces dat afhankelijk is van niet alleen de vrouw maar ook de man. En het kan soms wat moeilijk gaan. In het algemeen zou een gezonde vrouw binnen 6 maanden in verwachting moeten kunnen zijn. Is het na een half jaar niet gelukt dan kan je het best eens je huisarts bezoeken om met wat testen na te gaan of er redenen aan te wijzen waarom er nog geen zwangerschap is. Voor 20% van de vrouwen duurt het langer dan een jaar voordat ze in verwachting is. De grootste kans om zwanger te worden is natuurlijk te vrijen in de dagen voordat je vruchtbaar bent. Gemiddeld ben je maar een paar dagen per maand vruchtbaar en kan een eicel bevrucht worden.
Als je je vruchtbare periode kent en je vrijt in die dagen dan is de kans op een zwangerschap natuurlijk het grootst. De periode waarin je vruchtbaar bent kan je meestal zelf wel bij benadering berekenen. Sommige vrouwen voelen hun eisprong maar voor veel anderen moeten de vruchtbaarheid berekenen. De rekensom is niet zo moeilijk voor vrouwen met een regelmatige cyclus. Ongeveer 2 weken na de laatste dag van je menstruatie is je ovulatie en ben je vruchtbaar.
Online vind je wel een vruchtbaarheidscalculator die kan helpen om je vruchtbare dagen te berekenen. En als je dan zwanger bent dan ga je 9 bijzondere maanden in. 40 weken zwanger betekent 280 dagen waarin je kindje van een bevrucht eicel uitgroeit tot een baby die klaar is om de nieuwe wereld in te stappen. Wel met de hulp van mama en papa maar voldoende gegroeid om zelf te kunnen ademen en eten. Het blijft een wonder dat op deze manier de natuur zorgt voor het nageslacht en het in stand houden van de soorten.
Mama worden is niet altijd vanzelfsprekend maar als je mama bent dan is dat een unieke levenservaring. Er is veel te lezen over aanstaand moederschap, de rol van je partner, voeden en opvoeden, gezondheid en zo meer. Mama zijn is voor iedereen anders en voor iedereen uniek met hoogte en dieptepunten maar onvergetelijk. Geniet ervan!